Allroad Tours

Yamaha T700 Ténéré Adventure Tour

Altijd al eens op een allroad-motor willen rijden door een van de mooiste met de motor nog toegankelijke gebieden van Nederland? Dan is dit je kans.
Yamaha exclusief dealer Van Sleeuwen Motoren in Volkel heeft vier nieuwe Yamaha T700’s voor dit doel beschikbaar.

Natuurlijk kun je op- eigen houtje zo’n allroad Ténéré huren maar met een huurmotor mag je volgens het huurcontract niet op onverharde paden komen. En hoe vind je in onbekend gebied aaneensluitend de mooiste weggetjes en onverharde paden?

Tijdens de Ténéré Adventure Tour kan dat wel. Een hele dag motorrijden over smalle verharde en onverharde wegen in Oost-Brabant, Noord-Limburg en een stukje Duitsland. Je komt op plekken waar je waarschijnlijk nooit eerder bent geweest, niet eens wist dat dergelijke plekken in Nederland bestonden.

De opzet van de tour is zodanig dat iedereen met redelijk wat motorervaring uit de voeten moet kunnen. Naar gelang het niveau van de deelnemers kan de route lastiger of eenvoudiger worden gemaakt (lees: meer of minder asfalt, meer of minder kilometers).

Deelnemen met eigen motor is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Vertrekpunt is Van Sleeuwen Motoren, Antoniusstraat 60 in Volkel. Verzamelen tussen 9.00-9.15 uur, terug rond 16.30 uur.

Er wordt gereden op doordeweekse dagen. In het weekend is het druk in het buitengebied met fietsers en wandelaars. Dan zijn er minder mogelijkheden om leuk te rijden. In de droge periode (stof) maak je dan geen vrienden.

De Ténéré Adventure Tour wordt geheel verzorgd aangeboden:
– gebruik Yamaha T700 Ténéré
– voorrijder die je de route wijst (en aanpast aan de rijcapaciteit van de volgers)
– benzine voor de motor
– lunch

Wat kost zoiets? Voor 250 euro all in p.p. ben je de hele dag onder de pannen. Dit is mogelijk vanaf 3 personen, max 4 personen. Ben je alleen of met z’n twee dan wordt je bij een bestaand groepje ingedeeld.
In principe rij je met je eigen motorkleding, helm en laarzen maar indien je daar niet of slechts deels over beschikt kun je na overleg materialen van ons gebruiken.

Deelname met eigen Yamaha T700 Ténéré kan ook. De kosten bedragen dan 100 euro (incl. lunch, excl. benzine)

Bij slecht weer, en dan bedoelen we geen buitje maar een voorspelling dat de dag letterlijk en figuurlijk in het water dreigt te vallen, kan er in overleg naar een andere datum worden uitgeweken. Het moet immers wel voor iedereen leuk en veilig blijven.

Meer info: stuur even een mailtje naar info@allroadtours.nl of bel met 06-36 184 088 (Peter van der Sanden)

MotoPlus redacteur Eric Bulsink reed in mei de tour en was onder de indruk. Lees hier zijn verhaal “Avontuur om de hoek”. Ook Iwan van de Valk van www.Nieuwsmotor.nl reed de tour en was als asfaltridder onder de indruk.